Demi Brama

Van jongs af aan was ik gek op zwemmen. Ik had de grootste lol bij het behalen van mijn zwemdiploma’s en zag het dan ook helemaal niet zitten om na het behalen van mijn C-diploma te stoppen met zwemmen. Daarom besloot ik toen verder te gaan met zwemvaardigheid, maar dit bleek niet helemaal bij mijn wensen aan te sluiten. “Ik ben meer aan het wachten dan aan het zwemmen”, was hoe ik het toen verwoordde. In 2009 tijdens onze wintersportvakantie kwam mijn vader met het idee om een proeftraining te doen bij een vereniging voor wedstrijdzwemmen. Nog diezelfde dag had ik het clubblad van een Almeerse zwemvereniging gelezen en was ik dolenthousiast geworden. Zo kwam van het één het ander.

Al snel bleek dat voor mij twee uur in de week trainen niet genoeg was, waardoor ik bij nog een Almeerse vereniging lid werd. Vanaf dat moment kon ik vier uur in de week trainen. Dit heb ik twee jaar zo volgehouden, maar ik wilde nóg meer trainen en nóg beter worden. Daarom ging ik naar een Amsterdamse zwemvereniging waar ik zeven uur in de week kon zwemmen en ook nog één uur landtraining kon doen. Niet veel later maakte ik alweer een overstap naar een andere vereniging, in Bussum deze keer, waar ik ongeveer net zoveel uren kon maken. Ook hier heb ik het opnieuw ontzettend naar mijn zin gehad, maar na twee jaar was het tijd om weer terug te gaan naar Almere.

In 2019 was ik bij de oprichting van zwemvereniging New Wave Almere, waardoor ik mij lid van het eerste uur kan noemen. Dat seizoen was wel mijn laatste seizoen als wedstrijdzwemster, want na elf jaar fanatiek zwemmen, was het tijd voor iets anders. Vanaf nu wil ik de ervaring die ik in al die jaren, tijdens mijn reis van zwemvereniging naar zwemvereniging, heb opgedaan, overbrengen op andere zwemmers. Dit seizoen zal ik dat op de woensdagen doen bij de Wave Academy groep. Hier geef ik zowel zwemtraining als landtraining en zijn we druk bezig met het verbeteren van de techniek en het uithoudingsvermogen. Daarnaast ben ik ook betrokken bij de externe communicatie van New Wave met het schrijven van persberichten en het adviseren aan de sponsorcommissie.