Wedstrijdzwemtraining basisschoolleerlingen Almere

Op zaterdag 8 juli 2023 heeft New Wave Almere een wedstrijdzwemtraining voor de Almeerse basisschoolleerlingen van 6 jaar en ouder georganiseerd.

De opkomst was groot. Op deze middag hebben wij ruim dertig kinderen en nog meer ouders en soms ook grootouders mogen verwelkomen in ons zwembad in Almere Poort. Tijdens de training konden zij op de publiekstribune de training van hun (klein)kind volgen.   

Tijdens de twee uur durende training gaven onze eigen trainers, ondersteund door onze meest ervaren zwemmers, een afwisselend trainingsprogramma. Hierbij zijn diverse zwemonderdelen aan bod gekomen. Van schoolslag tot borstcrawl maar ook hoe je moet starten en hoe je je ademhaling optimaal kan inzetten tijdens het zwemmen. De training werd zeker door de kleintjes als zwaar ervaren, maar iedereen van groot tot klein had er echt veel plezier in. Tussen de training door was er ook een pauzemomentje met een drankje om even op adem te komen.

Als afsluitend zwemonderdeel is door onze eigen wedstrijdzwemmers een demonstratie gegegeven. Hierbij konden de Almeerse basischoolleerlingen zien hoe het er tijdens een wedstrijd aan toe gaat,maar ook hoe snel een echte wedstrijdzwemmer een afstand aflegt.

Als bewijs van deelname ontvingen alle deelnemers na afloop een speciaal certificaat van deelname van New Wave Almere. Het was een leuke middag waar we met enthousiasme op terugkijken en waarbij zowel ouders als zwemmers zeer hebben genoten. Enkele deelnemers waren zo enthousiast dat zij na de zomer direct lid van onze zwemvereniging zijngeworden.