Net geen podiumplek voor Britt Colijn tijdens NK zwemmen

ALMERE – Afgelopen weekend kwam Britt Colijn voor zwemvereniging New Wave Almere aan de start tijdens de Nederlandse Kampioenschappen zwemmen korte baan in Den Haag. De Almeerse behaalde net geen podiumplek.

Het NK korte baan vond van 15 tot en met 17 december plaats in het Hofbad in Den Haag. Gedurende deze drie dagen verscheen Colijn op vijf verschillende nummers aan de start: 200 meter rugslag, 50 meter vlinderslag, 200 meter vlinderslag, 400 meter wisselslag en 100 meter vlinderslag. “Op elke afstand, op de 400 wissel na, heeft Britt een nieuw persoonlijk record gezwommen. Hierdoor kunnen we hoe dan ook tevreden terugkijken op dit kampioenschap”, aldus Frits Brama, de hoofdtrainer van New Wave.

Twee Top 10-plaatsen

Het kampioenschap leverde voor Britt ook twee Top 10-plaatsen op. Ondanks dat ze de derde inschrijftijd had op de 200 meter vlinderslag, greep ze met haar nieuwe persoonlijke record net naast het podium en eindigde op de vierde plaats. “Natuurlijk had ik gehoopt op een podiumplek, maar we wisten van tevoren dat daar een flinke PR voor nodig zou zijn. Hoewel ik heel blij ben met de tijd die ik gezwommen heb, was het helaas niet genoeg voor een medaille”, vertelt Colijn. Daarnaast eindigde de talentvolle Almeerse in de Top 10 op de 100 meter vlinderslag waar ze, na een jaar stil te hebben gestaan, opnieuw haar persoonlijk record fors op wist te verbeteren. Vlak voor de 100 meter vlinderslag race zei de jonge Almeerse al tegen haar trainer dat ze heel veel zin in deze race had. “Als Britt zoiets zegt is dat garantie voor succes”, aldus Brama.

LAREN – Afgelopen weekend kwam Britt Colijn voor zwemvereniging New Wave, die traint in zwembad De Biezem in Laren, aan de start tijdens de Nederlandse Kampioenschappen zwemmen korte baan in Den Haag. Helaas behaalde ze net geen podiumplek.

Colijn verscheen op vijf verschillende nummers aan de start: 200 meter rugslag, 50 meter vlinderslag, 200 meter vlinderslag, 400 meter wisselslag en 100 meter vlinderslag. “Op elke afstand, op de 400 wissel na, heeft Britt een nieuw persoonlijk record gezwommen. Hierdoor kunnen we hoe dan ook tevreden terugkijken op dit kampioenschap”, aldus Frits Brama, hoofdtrainer van New Wave.

Het kampioenschap leverde voor Britt ook twee Top 10-plaatsen op. Ondanks dat ze de derde inschrijftijd had op de 200 meter vlinderslag, greep ze met haar nieuwe persoonlijke record net naast het podium en eindigde op de vierde plaats. “Natuurlijk had ik gehoopt op een podiumplek, maar we wisten van tevoren dat daar een flinke PR voor nodig zou zijn. Hoewel ik heel blij ben met de tijd die ik gezwommen heb, was het helaas niet genoeg voor een medaille”, vertelt Colijn.

Vlinderslag race

Daarnaast eindigde de talentvolle zwemster in de Top 10 op de 100 meter vlinderslag waar ze, na een jaar stil te hebben gestaan, opnieuw haar persoonlijk record fors op wist te verbeteren. Vlak voor de 100 meter vlinderslag race zei ze al tegen haar trainer dat ze heel veel zin in deze race had. “Als Britt zoiets zegt, is dat garantie voor succes”, aldus Brama.