Luca Denkers (12) grijpt net naast medailles

ALMERE – De jonge en ambitieuze zwemmer Luca Denkers (12) greep afgelopen weekend net naast de medailles tijdens de Jaargangwedstrijden korte baan in Leiden.

De jonge Almeerder kwam verdeeld over twee dagen zes keer aan de start. Dit resulteerde voor hem in vier persoonlijke records en vier Top-5-noteringen.

De Jaargangwedstrijden korte baan zijn het equivalent van de Nederlandse Kampioenschappen korte baan, maar dan voor minioren (6-11 jaar). Luca, lid van zwemvereniging New Wave, wist zich voor alle zes afstanden waarvoor hij zich had ingeschreven te plaatsen.

De mooiste resultaten behaalde hij op de vrije slag met nieuwe persoonlijke records op zowel de 50, 100 als 200 meter vrije slag. “Eerst wilde ik de 200 vrij niet zwemmen, omdat ik bang was dat dit te zwaar zou zijn. Maar nu met een PR van bijna 10 seconden én een vierde plaats terwijl ik als 14e was ingeschreven, ben ik toch heel blij”, vertelt Luca.

Ook op de 50 en 100 vrij wist hij van de zestiende inschrijftijd naar een vijfde en vierde plaats te klimmen. “Ik vond het eerst wel jammer dat ik meerdere keren net geen medaille had, maar kan nu ook heel blij zijn met hoeveel beter ik al ben geworden”, zegt Luca.

Ook trainer André de Groot van New Wave is trots: “Luca is ontzettend ambitieus en wil graag de top bereiken, dus in de toekomst zit een medaille er vast in”.