Frits Brama

In 2009 begon mijn dochter met wedstrijdzwemmen bij Watervrienden Almere. Ik ging me hierdoor in het wedstrijdzwemmen verdiepen en al snel stond ik langs de rand van het bad. Mijn dochter vond zwemmen zo leuk dat ze ook bij de Aalscholver ging zwemmen. Een paar jaar later was zij op zoek naar nog meer trainingsuren en stapte zij over naar de Dolfijn. Ik volgde haar en ben ook daar voor een jaar trainer geweest. Daarna ging mijn ontwikkeling als trainer verder bij de Otters Het Gooi en later de Aalscholver.

Met 10 jaar trainingservaring ontstond er in 2019 de behoefte naar een ander type zwemvereniging in Almere. Samen met een groep vrijwilligers en zwemmers is toen zwemvereniging New Wave Almere opgericht waarna er voor mij een nieuw avontuur begon.

Nu geef ik training bij New Wave aan de groepen vanaf Wave Advanced. Als hoofdtrainer houd ik mij bezig met het jaarplan voor Wave Advanced, Wave Racen, Wave Select en Wave Top.

Naast kennis opgedaan te hebben in de praktijk heb ik ook opleidingen gevolgd. De eerste opleiding die ik volgde was voor tijdwaarnemer bij de NCS. Later haalde ik deze opleiding ook bij de KNZB. Daarna heb ik de trainersopleidingen niveau 2 en niveau 3 van de KNZB gevolgd. Om mijn kennis uit te breiden en up to date te houden volg ik nog steeds diverse bijscholingen van de KNZB en de Nederlandse Vereniging Van Zwemsport Trainers. Daarnaast heb ik ook de cursus voor Athletic Skills Model instructeur gevolgd.

Verder ben ik niet alleen trainer bij New Wave Almere, maar zit ik ook vanaf het begin als bestuurslid technisch zaken in het bestuur.