Jhorna Colijn

Mijn dochter is in 2014 gestart met zwemmen bij de Aalscholver. Ik ben toen langzamerhand steeds meer betrokken geraakt bij de vereniging door als vrijwilliger mee te helpen tijdens wedstrijden. Toen het wedstrijdzwemmen voor mijn dochter steeds serieuzer werd en ze steeds meer ging trainen, werd mijn rol ook groter. Ik ben in 2017 gestart als trainer. Eerst door mee te kijken met de andere trainers, maar al snel ben ik in 2018 begonnen aan de opleiding trainer wedstrijdzwemmen 2 van de KNZB.

In 2019 hebben we samen met een groep vrijwilligers en zwemmers zwemvereniging New Wave Almere opgericht. Dit was het begin van een spannende periode, waarin we samen met veel enthousiasme en inzet  iets moois hebben neergezet. Voor mij blijft het meest inspirerende om met elkaar het beste uit iedere zwemmer te halen. Samen blijven ontwikkelen met veel plezier, enthousiasme en inzet. Daar doe ik het voor. Dat dit aanstekelijk is, blijkt wel nu ook mijn zoon is gestart met wedstrijdzwemmen.

Ik geef training aan verschillende groepen, vooral aan New Wave. Als trainer blijf ik altijd leren, bijvoorbeeld door informatie van internet of uit bijscholingscursussen van de KNZB en de Nederlandse Vereniging Van Zwemsport Trainers. Daarnaast leer ik vooral ook veel in de praktijk. Ik sta vrijwel elke dag aan het bad, dus wat dat betreft klopt ons motto “Home is where the pool is” zeker voor mij. Ook ben ik vanaf het begin bestuurslid/secretaris van New Wave Almere.