HULDIGING VOOR IVAR KLEUVER TIJDENS NJJK ZWEMMEN

Door Redactie op Zondag 8 december 2019, 21:26 uur  ivarbrittzwemmers
Sport
Bron: New Wave Almere

EINDHOVEN – Van donderdag tot en met zondag mochten Andy (15), Ivar (13) en Britt (12) deelnemen aan de Nederlandse Junioren en Jeugd Kampioenschappen in het Pieter van den Hoogenband Zwemstadion te Eindhoven. Dit intensieve zwemweekend leverde de zwemmers van ZV New Wave Almere mooie resultaten op, waaronder een huldiging voor Ivar.

In totaal mochten de zwemmers 25 keer aan de start komen. Hiervan waren 9 starts voor Andy Turta, die zich voor deze afstanden via de landelijke ranglijsten wist te plaatsen. Voor Ivar Kleuver en Britt Colijn waren de kwalificatie-eisen anders. Zij moesten zich via de landelijke klassementsranglijsten plaatsen. Hiermee kwalificeerde Ivar zich voor het NJJK groot klassement (10 afstanden) en Britt zich voor het NJJK klein klassement (6 afstanden).

De doelstelling voor de zwemmers was op de diverse afstanden zo hoog mogelijk te eindigen. Ivar en Britt probeerden allebei bij de beste 10 van hun klassement te eindigen. Van beide klassementen zouden de beste 10 namelijk gehuldigd worden. “Britt is dit op het laatste moment helaas niet gelukt.”, aldus Frits Brama, hoofdtrainer van de vereniging, “Tot de laatste race stond Britt veilig op een negende plaats, maar ondanks haar persoonlijke record op de 100 school, kon ze deze plek niet vasthouden.” Ivar wist wel bij de beste 10 te eindigen, wat hem een huldiging opleverde: “Dit jaar werden er voor de jongste zwemmers geen normale medailles meer uitgereikt, maar werden de beste 10 zwemmers over het gehele klassement gehuldigd.”, vertelt Ivar. “Hadden ze dat tijdens het NJJK lange baan van afgelopen zomer ook maar gedaan”, grapt hij, “toen eindigde ik met een vierde plaats net buiten de prijzen.”.

Andy, de oudste van het stel, bewaarde zijn beste race voor het laatst. “Dit leverde hem op de 200 meter rugslag een dik persoonlijk record en een mooie zesde plek op.”, bevestigen de trainers die tevreden terugkijken op een mooi weekend. “Alle drie hebben ze hele goede en minder goede races gezwommen dus verbeterpunten zijn er zeker, maar nu is het eerst tijd om de resultaten te vieren.”