NJJK KB 2019

Twee weken na de Regiokampioenschappen, deden dit weekend drie New Wavers mee aan de Nationale Junioren en Jeugd Kampioenschappen. Britt, Ivar en Andy stonden 25 keer aan de start. Britt als deelnemer aan het Klein Klassement, Ivar aan het Groot klassement en Andy op de afstanden waarop hij zich via de ranglijst junioren 3/4 het geplaatst.

De wedstrijden

Ivar, Andy en Frits waren donderdag al in Eindhoven. Britt en Jhorna voegden zich vrijdagavond bij hen. Voor Ivar en Andy begonnen donderdag de wedstrijden al, zaterdag had Britt haar eerste afstand.

Er werd wisselend gezwommen. Ook verleden jaar begon het op donderdag iets minder, waarna de dagen daarna voluit gezwommen werd en mooie resultaten werden gehaald. Ook dit jaar zijn er uiteindelijk diverse PR’s gezwommen en mooie resultaat behaald. Ook zaten er een paar teleurstellingen tussen, hetgeen niet te voorkomen is. Ivar en Andy zwommen in totaal 10 en 9 afstanden. Alleen PR’s zwemmen, is dan ook niet haalbaar. Tevens geldt voor Ivar, zoals dat ook voor Britt geldt, dat het verplichte nummers waren en niet afstanden waar hij/zij op uitblinkt.

Vermoeiend

Vier dagen met wedstrijden bezig zijn is vermoeiend voor iedereen. Niet alleen voor de zwemmer tijdens de race, maar ook het wachten, onrustiger slapen en toch de spanning voor de wedstrijd kost energie.
Behalve voor de zwemmers is het ook voor de coaches en begeleiders een lange zit en vermoeiend. Als je dan ook nog gemorrel aan je kamerdeur hoort en er ineens 3 medewerkers van het hotel je kamer binnenkomen, dan doet dat je rust ook geen goed. Gelukkig was er niets ernstigs; de bovenburen hadden alleen lekkage en er werd verwacht dat het bij Frits flink nat zou zijn. Die had echter niets in de gaten gehad. Tja en dan de dag daarna in de bar blijven hangen met collega trainers/zwemmers is ook niet goed voor je nachtrust.

De innerlijke mens

Goed voor je lichaam zorgen is belangrijk. Daar hoort eten ook bij. Het woord pizza heb ik vaak gehoord. Als ontbijt, lunch en als afsluiting van de dag. Britt hield het bij de voorbereiding bij een flink bord pasta. Ivar nuttigde voor het afsluitende nummer een uitsmijter.

De opbrengst

In totaal zijn er 16 PR’s gezwommen (zonder eventuele PR’s op tussentijden): Andy 4x, Britt 5x en Ivar 7x.

Zeven keer een plaats bij de beste 10, waarvan de beste noteringen waren: de 5e plaats van Ivar op zowel de 100 als 200 rug, de 6e plaats van Britt op 200 vrij en 100 rug en de 6e plaats van Andy op de afsluitende 200 meter rug.

Overal is Britt in het Klein Klassement geƫindigd op een 12e plaats en Ivar op een 10e plaats in het Groot Klassement. Het was even wachten (met pizza), maar uiteindelijk werd Ivar gehuldigd.

En dan nog de Titus Mennen Bokaal. De bokaal voor de best presterende vereniging. Hierbij zijn alle uitslagen meegenomen, junioren 1, 2, 3, 4, jeugd 1, 2 en de uitslag van de para zwemmers. Met maar 3 zwemmers is New Wave geƫindigd op een mooie gedeelde 45ste plaats (in totaal 91 verenigingen aanwezig).

Volgende wedstrijden

De volgende wedstrijd is de NJK 800/1500 meter (de definitieve inschrijflijsten zijn nog onbekend).
Eind december nog de Swimmeet in Maastricht. Naar deze laatste wedstrijd gaat een groep zwemmers met begeleiding/familie en zullen er vast weer pizza’s gegeten worden.

Impressie