New Wave en Simson Gym gaan samenwerken

ALMERE – Zwemvereniging New Wave Almere en kickboksschool Simson Gym gaan samenwerken. Door kickboksen en zwemmen te combineren hopen ze zowel de prestaties als het plezier van hun sporters te vergroten.

Het idee achter deze samenwerking is afgeleid van het Athletic Skills Model, waarbij variatie in spierbelasting de basis is voor talentontwikkeling. Dit resulteert in betere prestaties, minder blessures, meer creativiteit en meer plezier. “Bij New Wave proberen we dit al langer toe te passen”, zegt Frits Brama, hoofdtrainer van New Wave. “Door kickboksen aan dit aanbod toe te voegen, hopen we de kracht, rompstabiliteit, conditie maar ook het zelfvertrouwen van de zwemmers verder te verbeteren.”

Uitdagen
Rayen Simson, meervoudig wereldkampioen kickboksen en eigenaar van Simson Gym, probeert ook het uiterste uit zijn sporters te halen. “Ons motto is ‘Maximize your potential.’ Ik vind het interessant om met mijn passie voor kickboksen, zwemmers te helpen bij het realiseren van hun doelen.”