Seizoen 2021/2022 van start

De trainingen zijn alweer enige weken bezig en ook de eerste wedstrijden zijn geweest, maar 19 september was de officiële New Wave Kickoff voor het seizoen 2021/2022.

Rosey Metz bereidde voor alle zwemmers een schoolslagclinic. Rosey is een Nederlandse schoolslagzwemster. Rosey traint bij WVZ Zoetermeer en heeft zowel aan EK’s als aan het WK meegedaan. Binnenkort start ze in Berlijn in de World Cup, daar kan ze nog een limiet zwemmen voor de EK.

De oudste zwemmers begonnen met een 45 minuten durende training. Specifieke oefeningen kwamen aan de orde, het zittend zwemmen naar de overkant op een kickboard in de juiste houding was zo’n oefening.

De jongste zwemmers doken daarna in het water. Met ondersteuning van een aantal oudere zwemmers kregen ook zij een clinic van Rosey.

De 50m schoolslag race was de afsluiting van de clinic. Rosey nam het op tegen 7 zwemmers van New Wave. Na 25 meter leek het alsof Andy de race zou winnen, maar Rosey won op afstand toch de race en de New Wavers moesten het onderspit delven.

Na de clinic ging een grote groep zwemmers, ouders en Rosey richting de Noorderplassen om te barbecuën. Er kon gelijk kennis gemaakt worden met Jarmo van Nimwegen eigenaar van Fysiotherapie van Nimwegen. New Wave is een samenwerkingsverband met Jarmo aangegaan.

Om 17.00 uur lag het eerste vlees op de barbecue.

Anders dan in juli was het nu in september prima weer, een enkeling nam zelfs een duik in het koude water.

Om 20.00 uur werd opgebroken na een geslaagde Kickoff.