Zwemster Britt Colijn wint goud bij NK junioren

ALMERE – Afgelopen weekend vonden de Nederlandse Junioren Kampioenschappen korte baan plaats in het Eindhovense Pieter van den Hoogenband Zwemstadion. De 14-jarige Almeerse zwemsters Aukje Grijseels en Britt Colijn kwamen daarbij voor zwemvereniging New Wave Almere aan de start, met een gouden medaille voor Britt.

De zwemsters kwamen tijdens deze kampioenschappen in totaal tien keer in actie op verschillende afstanden en slagen. Dit leverde acht persoonlijke records, vijf Top 10-noteringen en één gouden medaille op. “Onze zwemtrainingen vinden normaal gesproken voornamelijk ’s avonds plaats, waardoor alleen nog de zaterdagochtendtraining door kon gaan”, zegt hoofdtrainer Frits Brama. “Met veel improvisatie hebben we geprobeerd toch nog voor een gedegen voorbereiding te zorgen en gezien de resultaten denk ik dat dat gelukt is.”

Tevreden

Ook de zwemsters kijken tevreden terug op de kampioenschappen. “De afgelopen trainingen bestonden uit heel veel vlinderslag en ik ben ontzettend blij dat dat harde werken nu heeft geleid tot deze gouden medaille”, vertelt Colijn, die niet alleen Nederlands kampioen op de 200 meter vlinderslag werd, maar ook nog drie andere Top 10-noteringen haalde: op de 100 vlinderslag, 400 wisselslag en 200 rugslag. Ook bij Aukje Grijseels regende het goede resultaten. Zij zwom op alle afstanden een persoonlijk record en behaalde daarnaast met een mooie zevende plaats een Top 10-notering op de 200 meter vlinderslag.