Minioren in Regionale ClubMeet Finale

19 December vindt de Regionale ClubMeet Finale plaats. Na 4 voorrondes, staat team New Wave op een mooie 10e plaats in de regio.

Ondanks dat New Wave maar met 1 team en 5 minioren verdeeld over de verschillende wedstrijden aan de start stond in de ClubMeet voorrondes laat New Wave 16 teams achter zich in de regio. De eerste 4 verenigingen uit de regio Midwest gaan door naar de landelijke finale, de volgende 16 starten in de Regiofinale.

De totaalscore uit de voorrondes voor MidWest was als volgt:

Ana, Nina, Johanna, Johannes en Evy zullen met zijn vijven deelnemen aan de finale.

Heel veel succes.

Hoe wordt de stand berekend?

Bij de voorronden telt per programmanummer het resultaat van de snelste zwemmer mee in de puntentelling. Als er nummers zijn waarop de vereniging geen zwemmer heeft zwemmen, telt een van te voren vastgestelde vervangende tijd mee. Mocht geen van de zwemmers van een team sneller dan de vervangende tijd hebben gezwommen, dan krijgt die vereniging ook de vervangende tijd. Dit voorkomt dat kleine zwemverenigingen veel nadeel hebben t.o.v. grote verenigingen. De grotere verenigingen kunnen wel meerdere teams inzetten.

Bij de Landelijke- en Regionale Finale is de puntentelling niet op basis van tijden maar op basis van plaats.

Per onderdeel krijgt de snelste zwemmer een punten op basis van de uitslag. Hoe hoger geƫindigd op een programmanummer hoe meer punten. Nummer 1 krijgt 16+1 bonuspunten, nummer 2 15 punten, nummer 3 14 punten enzovoort. Als er niemand aan een onderdeel meedoet of als alle zwemmers op een nummer gediskwalificeerd zijn, worden er geen punten verdiend.

Prijzen

De beste 3 teams bij de Regio ClubMeet Finale ontvangen een verenigingsprijs. Alle deelnemers ontvangen een herinnering.