Promotie voor New Wave in Nationale Zwemcompetitie

ALMERE – Voor zwemvereniging New Wave Almere vond vorige week de laatste ronde van de Nationale Zwemcompetitie plaats in Hoofddorp. Voor New Wave een belangrijke wedstrijd, aangezien van deze ronde de lang verwachte promotie afhing. Met maar één snellere vereniging in haar klasse heeft New Wave deze promotie eindelijk waar kunnen maken.

Nadat de afgelopen twee zwemseizoenen volledig beheerst waren door COVID-19 en de Nationale Zwemcompetitie daardoor niet kon worden uitgezwommen, was New Wave blij eindelijk de lang verwachte promotie waar te kunnen maken. “Afgelopen twee seizoenen stonden we volgens de tussenstand beide keren op promoveren, maar helaas konden er door de pandemie toen te weinig
competitierondes gezwommen worden. Hierdoor bleven we in dezelfde klasse hangen.”, vertelt Frits Brama, hoofdtrainer van New Wave. De Almeerse zwemvereniging zwom daarmee drie seizoenen achter elkaar in de B-klasse van regio Midwest, maar zal nu vanaf de start van het nieuwe seizoen uitkomen in de regionale A-klasse.


Net geen kampioen

Tijdens de Nationale Zwemcompetitie maakte New Wave ook nog eens kans op het kampioenschap. Met nog maar één zwemronde te gaan, stond New Wave bovenaan in het klassement. Na de laatste ronde eindigde New Wave echter toch op de tweede plaats: “Onze zwemmers hebben elke ronde fantastisch gezwommen en ook tijdens de laatste ronde gevochten als leeuwen, maar helaas was het kampioenschap toch net te hoog gegrepen.”, aldus een trotse hoofdtrainer.


Succesvol zwemseizoen

Tot nu toe verloopt het seizoen zeer succesvol voor New Wave Almere. “Ondanks het gemiste kampioenschap kijk ik zeer tevreden terug op de afgelopen maanden en ben dan ook zeer benieuwd naar wat de laatste maanden van dit zwemseizoen voor ons in petto hebben.”, besluit Brama. New Wave zal de komende maanden onder andere nog vertegenwoordigd zijn op de Provinciale Kampioenschappen, de
Nederlandse Junioren Kampioenschappen lange baan en de Nederlandse Kampioenschappen Sprint en is zeer benieuwd naar wat de zwemmers dan kunnen brengen