Clinic voor basisschoolscholieren BEL gemeenten

Vrijdag 21 oktober stonden 10 scholieren van de Mariaschool uit Eemnes aan de rand van het zwembad voor de 1e clinic voor basisschoolscholieren BEL gemeenten. De groep bestond uit scholieren uit de groepen 3 t/m 7, waarvan de jongste het b-diploma net twee weken in bezit had.

In samenwerking met zwembad de Biezem verzorgde wedstrijdzwemvereniging New Wave een clinic voor hen. Twee trainers met ondersteuning van 4 wedstrijdzwemmers gaven een 1,5 uur durende clinic.

Eerst een paar banen inzwemmen en daarna lag de focus op stroomlijnen zowel met armen als benen. Daarna werd dit bij de schoolslag verder geoefend, daar meer met het hoofd in het water te zwemmen. Na een paar baantjes werd bij verschillende zwemmers al een verbetering geconstateerd.

Afgesloten werd met een wedstrijdje, waarbij Quirine het op moest nemen tegen twee zwemmers van New Wave. Ze deed goed haar best en haalde als eerste de finish. Daarna nog een wedstrijd voor de New Wavers onderling. Van de groep moesten ze 100 meter vlinderslag zwemmen.

De inzet van de scholieren was enorm en daarom verdienden ze allemaal een diploma en mochten ze een cadeautje uitkiezen. De trainers en zwemmers van New Wave vonden het een gezellige clinic en ook de deelnemers waren enthousiast. Een vraag naar herhaling was in de gang te horen.