KNZB talentontwikkeling

Talentontwikkeling

De beste junior talenten binnen de KNZB mogen deelnemen aan het KNZB+ programma, de talentontwikkeling binnen de KNZB. Het programma stimuleert de ontwikkeling van talentvolle en ambitieuze junioren zwemmers. Tijdens de NJJK (Nederlands Junioren Jeugd Kampioenschap) was er een testmoment en daaruit zijn diverse zwemmers geselecteerd.

Wat is het KNZB+ programma

Met een KNZB+ coach kan de zwemmer contact opnemen om over zijn ontwikkeling en programma te praten. De coach kan ook contact zoeken om advies te geven. Ook kan een coach adviseren om extra te trainen bij bijvoorbeeld een andere vereniging of een opleidingscentrum. Alles om de ontwikkeling van de zwemmer positief te stimuleren.

Standaard worden er 4 trainingsmomenten per seizoen aangeboden. Daarnaast vindt 1x per jaar de landelijke KNZB+ inspiratiedag plaats, een dag volg met workshops, trainingen en lezingen voor sporters, ouders en trainers.

Testmoment

7 september zijn Ivar en Andy op basis van de voordracht door de trainer, de deelname aan het testmoment en hun tijden uitgenodigd om aan de intro-training op het opleidingscentrum in Amsterdam deel te nemen. Ivar en Andy zwemmen in de trainingsgroep Wave Racen. Ook de trainer, Frits, en de ouders van Ivar en Andy waren daarbij aanwezig.

In totaal waren er 174 zwemmers uitgenodigd waarvan 32 op het opleidingscentrum in Amsterdam om te kijken of ze in het talentontwikkeling programma opgenomen konden worden.

En nu..

Door de KNZB wordt de definitieve KNZB+ selectie 2019/2020 eind september bekend gemaakt.

Selectie

De selectie voor seizoen 2019/2020 is bekend gemaakt. Ondanks hun goede resultaten ook op NJJK, zijn Andy en Ivar niet opgenomen in de selectie.