Nieuwe zwemvereniging New Wave

Nieuwe zwemvereniging New Wave focust op wedstrijdzwemmen

POORT – Almere is een nieuwe KNZB-zwemvereniging rijker: ZV New Wave Almere. Deze vereniging richt zich alleen op wedstrijdzwemmen en onderscheidt zich daarmee van de andere zwemverenigingen in Almere.

“Hoe kan het zijn dat een stad met meer dan 200.000 inwoners geen zwemvereniging kent waar ook voor topsport ruimte is, ondanks dat de gemeente wel investeert in talentontwikkeling?”, vraagt Frits Brama zich af. Hij is voormalig hoofdtrainer van de Aalscholver, maar nu hoofdtrainer en één van de oprichters van New Wave. “Wij willen daar verandering in brengen door ons op maar één tak van de zwemsport te richten: het wedstrijdzwemmen. Daarnaast zijn wij van mening dat breedte- en topsport elkaar versterken en dat plezier en prestaties samengaan. Met een enthousiaste groep vrijwilligers en gemotiveerde zwemmers hopen wij daaraan bij te kunnen dragen”, aldus Brama.
Voorzitter Vanessa Tielens is minstens zo enthousiast: “De hele zomer hebben wij er alles aangedaan om deze nieuwe vereniging van de grond te krijgen. Met trots kan ik zeggen dat dit dankzij de inzet van alle vrijwilligers en zeker ook van de zwemmers gelukt is.”

Kick-off

Als start van het nieuwe zwemseizoen was er een kick-off sponsorloop georganiseerd waarmee de zwemmers geld voor de nieuwe zwemvereniging konden ophalen. “Dit was niet alleen een leuke en gezellige dag, maar zorgde ook voor de broodnodige inkomsten om onze doelen te kunnen realiseren.”
Het thuisbad van ZV New Wave Almere is het zwembad Almere Poort aan de Pierre de Coubertinlaan 6. Kijk voor meer informatie en trainingstijden op www.newwavealmere.nl.

Zie het hele artikel in de volgende weekbladen: