24 medailles voor New Wave bij Regiokampioenschappen

Almere – Twee weekenden lang hebben de zwemmers van zwemvereniging New Wave Almere geracet tijdens de Regiokampioenschappen in Hoofddorp. Voor deze kampioenschappen moeten zwemmers zich eerst gekwalificeerd hebben, waarna zij mogen strijden om het eremetaal. De nieuwe vereniging kwam met tien zwemmers aan de start en ging met maar liefst 24 medailles weer naar huis.

Voor de trainers waren deze kampioenschappen spannender dan andere wedstrijden. “De regiokampioenschappen zijn het eerste piekmoment van het seizoen. Dit was daarom de eerste serieuze test sinds de oprichting van New Wave in augustus”, vertelt Jhorna Colijn, trainer en moeder van één van New Wave’s talenten.

Naast een flinke hoeveelheid eremetaal (twaalf gouden, zes zilveren en zes bronzen medailles) zijn natuurlijk ook de persoonlijke tijden van de zwemmers van belang. “De zwemmers blijven zich maar verbeteren”, aldus André de Groot, trainer en vader van twee zwemmers. Hoofdtrainer Frits Brama: “Al deze prestaties zijn natuurlijk goed voor de trainers en zwemmers, maar ook voor de vereniging. Met al deze podiumplaatsen zullen wij in de regio zeker opgevallen zijn.” Toch is er voor New Wave niet veel tijd om de resultaten te vieren, want 5 december staat het volgende piekmoment alweer voor de deur: de Nederlandse Junioren-Jeugd Kampioenschappen.