HOME IS WHERE THE POOL IS

OMDAT ZE DE SPORTIEVE AMBITIES NIET BINNEN DE BESTAANDE VERENIGING – DE AALSCHOLVER – KONDEN REALISEREN, BESLOOT EEN GROEP TRAINERS EN LEDEN VAN DE ZWEMCOMMISSIE IN ALMERE EIND VORIG SEIZOEN EEN EIGEN VERENIGING OP TE RICHTEN: NEW WAVE ALMERE. INMIDDELS ZIJN DE EERSTE WEDSTRIJDEN ACHTER DE RUG EN IS DE GROEP VOL VERTROUWEN IN DE TOEKOMST.

Hieronder een aantal paragrafen uit het artikel in de november 2019 editie van Keerpunt. Het hele artikel is in Keerpunt te lezen.

Zowel Vanessa Tielens, Jhorna Colijn en Frits Brama waren tot voor kort actief voor De Aalscholver. Tielens verwoordt waarom het drietal besloot om met New Wave Almere een zwemvereniging op te richten: “We merkten op een gegeven moment dat kinderen sportief succesvol waren en waarschijnlijk ook wel meer zouden kunnen bereiken, maar dat ze daarvoor niet op de goede plek zaten. Daarom zijn we verder gaan kijken.”

New Wave Almere stond vervolgens voor twee belangrijke uitdagingen: badwater en financiƫn.

Momenteel beschikt New Wave Almere over evenveel trainingsuren als voorheen. Brama: “We trainen nu drie dagen in Almere Poort en twee dagen Laren. Vanuit die basis gaan we het nu verder uitbouwen.” Een deel van de zwemmersgroep heeft momenteel wekelijks zeven uur zwemtraining en een uur landtraining, een ander deel vijfenhalf uur zwemtraining en een half uur landtraining. New Wave Almere zou dit graag voor een deel van de groep uitbouwen naar elf uur zwemtraining.

New Wave Almere heeft nog geen eigen onderkomen. Om toch het verenigingsgevoel te stimuleren, zijn de ouders en zwemmers vanaf het begin intensief bij het project betrokken. Aan het begin van het seizoen een kick-off met sponsorloop. Met een grote groep zwemmers wordt deelgenomen aan de Speedo Swimmeet Maastricht. Een mooie uitdaging is daarnaast het SwimMere Paastoernooi, dat New Wave op Tweede Paasdag organiseert in zwembad De Krommerijn in Utrecht.

Jhorna Colijn wijst op de grote betrokkenheid van iedereen bij de jonge vereniging. “Een mooi voorbeeld daarvan is dat zowel de naam als het logo en zelfs de verenigingsshirts door de zwemmers zelf bedacht zijn. Het laat zien dat we het allemaal samen doen en dat is wat we als vereniging heel belangrijk vinden en willen uitstralen.”

Brama vult aan: “Je ziet dat ook terug in de slogan van New Wave Almere, die ook door een zwemmer is bedacht:

Home is where the pool is.”

Interesse in Keerpunt? op dit moment er is een actie voor een jaarabonnement. Klik op de foto om naar inschrijving abonnement te gaan.