Een nieuw seizoen

door Frits

Dag allemaal,

Ik hoop dat iedereen een fijne vakantie heeft gehad en gezond is gebleven. Maandag 17 augustus is het nieuwe zwemseizoen begonnen en zijn de trainingen zoveel mogelijk weer normaal opgepakt. Het is spannend om het nieuwe seizoen met alle onzekerheden zo te starten, maar wij zijn vastbesloten om er een mooi seizoen van te maken.

Terugblik seizoen 2019/2020

Dankzij steun van zwemmers en ouders kon in augustus 2019 gestart worden met New Wave Almere. Het seizoen liep anders dan verwacht. Na een half jaar trainen, stopten de trainingen en waren er geen wedstrijden meer. Doelstellingen tot het einde van het jaar vielen hierbij in het water. Toch waren er mooie resultaten bereikt, zowel op NJJK korte baan als tijdens de SwimMeet in Maastricht. Ook stonden we ondanks dat we maar met z’n 17-en waren op een mooie plek in de competitiestand.

In mei konden we weer starten met trainen, niet op het normale niveau vanwege de beperkingen in het gebruik van het zwembadwater maar iedereen kreeg wel weer het clubgevoel en het gevoel met water terug.

Waar staat New Wave nu:

Ledental

Zonder dat wij actief leden hebben geworven is het ledental flink gegroeid. Verleden jaar startten wij met 15 zwemmende leden, op dit moment zijn het er 31. In alle leeftijdscategorieën zijn er leden bijgekomen, alleen geen senioren.

Groepen

Vanaf dit seizoen start New Wave met twee nieuwe groepen: Wave Academy en Wave Select. Er zijn nu dus 5 verschillende groepen. Op de pagina “onze groepen” staat het verschil tussen deze groepen.

Groep New wave

De trainersgroep is uitgebreid met 4 trainers.

Nicole de Jong is gedurende het afgelopen seizoen training gaan geven aan de nieuwe groep New Wave. In deze groep zitten de beginners, die alle facetten van het wedstrijdzwemmen nog moeten leren.

Demi Brama begon het afgelopen seizoen al naast haar eigen zwemtrainingen met de ondersteuning van Nicole bij New Wave. Dit seizoen geeft ze 1x per week training aan Wave Academy. Dankzij haar eigen ervaring kan ze technieken en wedstrijdervaring goed aan deze groep overbrengen. Zij verzorgt ook de landtraining voor deze groep.

Adri Grijseels is met ingang van dit seizoen overgestapt van de Konaz naar New Wave. Naast niveau 3 trainer is hij ook gediplomeerd fitnesstrainer. Adri geeft training aan alle groepen met uitzondering van New Wave.

Renate Koster is halverwege het seizoen 2019/2020 de trainersgroep komen versterken. Renate is een gediplomeerd yogatrainster en geeft met veel enthousiasme en deskundigheid yogales. Yogales wordt gegeven aan de groepen Wave Advance, – Racen en – Select.

Tijdens de zomer is Renate aan de slag gegaan met testen van nieuwe oefeningen. Dit is wat jullie kunnen verwachten.

De yogalessen zijn in ontwikkeling.

Landtraining/yogatraining

yoga bij de Kemphaan

Landtraining vormt steeds meer een onderdeel van de gehele training. In het seizoen 2019/2020 begon Wave Racen met de landtraining, gedurende het seizoen kwam er naast landtraining ook yoga-training bij.

Vanaf dit seizoen krijgen de groepen Wave Academy, – Advanced, – Racen en – Select land- en/of yogatraining, de indeling staat op de site.

Onze verwachting voor 2020/2021

In eerste instantie vervolgen we onze ingeslagen weg. Een vereniging met gemotiveerde leden en betrokken ouders. Tijdens de Kickoff op 6 september zal dit zeker weer blijken gezien het grote aantal aanmeldingen.

Doelstellingen zijn nu nog moeilijk te bepalen gezien de grote onzekerheid. Als de mogelijkheden om te trainen niet wijzigen, zal er weer volop getraind kunnen worden, dit aangevuld met de landtrainingen. Op dit moment is nog niet duidelijk hoe de wedstrijden exact gaan verlopen maar de eerste wedstrijden staan al in de kalender.

Wij zijn positief en hebben daarom uiteraard doelstellingen. Mijn doelstelling is te eindigen bij de 1e 3 in onze competitieklasse. Adri gaat zelfs voor het kampioenschap. Dit seizoen zal de kampioen echter niet alleen de sterkste moeten zijn, maar ook de gezondste vereniging. Zodra er besmettingen zijn met Corona of alleen maar personen die in contact zijn geweest met personen die Corona hebben, zal quarantaine volgen. Dit houdt in niet trainen, met zelfs de mogelijkheid dat de hele vereniging in quarantaine moet. Dit geldt binnen de vereniging maar ook voor het zwembad. Zodra er 3 besmettingen aan het zwembad gelinkt kunnen worden (in Poort of in Laren) betekent dit dat het zwembad dicht moet. Dus twee weken niet trainen.

Oftewel gezond blijven is belangrijk, zowel voor iedereen persoonlijk als voor de vereniging.

De zwemmers van Wave Racen en Wave Select zullen tijdens een gesprek met de trainer hun persoonlijke doelstellingen vastleggen.

Wat gaan we dit seizoen verder gebeuren

 • 6 September 2020 Kickoff
 • Competitie 2020/2021;
 • Minioren circuit;
 • Junioren-Jeugd circuit;
 • December 2020 deelname SwimMeet Maastricht*
 • April 2021 organiseren SwimMere Paastoernooi*
 • Juni 2021 organiseren Basisschool zwemtoernooi*

*onder voorbehoud

Corona, als vereniging kan je er niet omheen

Er gelden nog steeds strikte regels i.v.m. Corona. In juli is er een aangepast protocol naar jullie verstuurd. Dit staat ook op de site bij Corona Protocol Verantwoord Zwemmen (Engelse versie). Neemt het protocol af en toe even goed door, zodat je op de hoogte bent van de regels.

Belangrijk om te weten:

 • Vanaf nu trainen we weer in één baan en hoeven dus niet meer in carrousel te trainen;
 • Je trekt je badpak of zwembroek thuis aan;
 • Er wordt geen gebruik gemaakt van de douches;
 • In het water hoeft geen 1,5 meter afstand te worden gehouden, maar op de kant wel (zie voor meer details het protocol);
 • Iedereen heeft weer de voorgeschreven materialen bij zich.

En nu van start

Ondanks de onzekerheden gaan we wel vol goede moed van start en gaan we er een goed seizoen van maken. Heb je vragen/opmerkingen ga naar je trainer. NB vragen over het Corona protocol kan je sturen aan de Corona verantwoordelijkheden.