New Wave staat aan top in de zwemcompetitie.

POORT – Afgelopen weekend zwom zwemvereniging New Wave Almere de eerste ronde van de Nationale Zwemcompetitie in hun thuisbad in Almere Poort. Na een aantal dagen wachten op de uitslag bleek dat New Wave het seizoen goed is begonnen. Vooralsnog staan zij nummer 1 in de poule.

“Helaas zijn er binnen de poule nog drie verenigingen die de eerste competitieronde moeten inhalen. Hierdoor is de uitslag nog niet definitief, maar vooralsnog staan wij op de eerste plaats.”, vertelt hoofdtrainer Frits Brama. De poule waar New Wave in zwemt is de regionale B-klasse van de regio Midwest en bestaat uit vijftien verenigingen. In totaal zijn er vijf regio’s bestaande uit 71 verenigingen. “Regio Midwest is een sterke regio, maar dat landelijk zes van de beste vijftien verenigingen, uit onze poule komen, heeft ons wel verrast. Des te mooier is het dat wij zelfs landelijk in de B-klasse op een voorlopige tweede plaats staan.”, aldus Brama.

Toon gezet

Meteen aan de start van de eerste ronde werd de toon voor de rest van de middag gezet. Het junioren jongens estafetteteam sleepte namelijk gelijk al de winst binnen van de eerste estafette. Toch zijn er naast de geweldige teamprestaties ook hele mooie individuele prestaties geleverd. “Een bijzonder mooie prestatie kwam van ons nieuwe lid Nina de Jongh (9). Zij zwom op de 50 meter rugslag een tijd van 44.51 seconde waarmee zij voorlopig op de 5e plaats van Nederland staat binnen haar leeftijdsklasse.”.

New Wave heeft nu nog vier competitierondes te gaan. De eerstvolgende vindt plaats op 8 november, wederom in Almere Poort.