New Wave gaat naar buiten

Vanwege de coronamaatregelen en de sluiting van de zwembaden, is de gebruikelijke zwemtraining sinds half december niet mogelijk. Dat is voor onze sportieve zwemmers toch behoorlijk afzien. Want waar moet je dan met al je energie heen? En het is toch ook gewoon ongezellig om elkaar (bijna) niet meer te zien, terwijl je daarvoor twee tot zelfs wel vijf keer per week samen in het water lag? De oplossing: New Wave gaat naar buiten!

Om toch weer samen te sporten is in februari eerst met de landtraining via MS teams begonnen. Adri gaf vanuit zijn woonkamer een landtraining voor de liefhebbers. Dat gaf af en toe problemen met de verbinding, maar toch een aantal zwemmers deden trouw mee.

Landtraining opgestart

Begin februari is de eerste stap richting buitensporten gezet. Bijna iedereen oefende zijn duik in de koude sneeuw. Trainers, zwemmers en bestuurders deden mee. De conditie of zwemtechniek werd hier nog niet echt mee opgebouwd, dus vanaf maart 3x buitentraining per week. Via de gemeente heeft Frits een sportveld kunnen bemachtigen. Voor alle groepen zijn er landtrianingen of spelletjes. Dus doe allemaal mee (let op de berichten in de app groep want de weergoden zitten niet altijd mee).

Het is nog koud, het lijkt af en toe nog winter, maar de verschillende zwemmers staan trouw met hun matje op het veld. Tijdens de landtraining komt er van alles langs: hardlopen, oefeningen op de mat, voetbaltraining van Anouar, trefbal en een echte Paasestafette. Dit is dan nog geen zwemmen, maar wel gezellig en sportief.

Zwemmen in buitenlucht

Vanaf 11 april wordt er weer echt gezwommen. Dat kon uiteraard alleen in een buitenbad. Hiervoor is het Sloterparkbad in Amsterdam gekozen. Dat was best een uitdaging met een temperatuur van 8 graden.

Iedereen ging vol goed emoed het water in, maar voor sommigen was het wel even afzien. Het was erg koud, ook door de flinke wind. Maar zwemmers zijn bikkels, toch? Voor de trainers was het ook afzien. Dus iedereen moest hard trainen om warm te blijven.
Daarnaast was het vooral erg leuk om eindelijk weer met elkaar in het water te liggen en lekker te trainen

En terwijl blijven we wachten totdat de binnenzwembaden weer open gaan en de kop New Wave gaat naar buiten weer New Wave zwemt weer lekker binnen kan worden.