Club van het Jaar 2021

Wat is Club van het Jaar

New Wave kent Rabobank al van Rabo ClubSupport waarbij New Wave 2 jaar geleden een cheque in ontvangst heeft mogen nemen. Rabobank is altijd al nauw betrokken bij clubs en verenigingen. Daarom heeft Rabobank nu samen met oa NOC*NSF het initiatief genomen om het fenomeen verenigen te vieren en te belonen. Met de actie Club van het Jaar kunnen clubs geen geldprijs winnen maar een masterclass naar keuze en veel media-aandacht.

Wie kunnen er meedoen?

Naast cultuurclubs kunnen sportclubs die verbonden zijn aan een nationale sportbond en die dan op zijn beurt ook aan het NOC*NSF gekoppeld is, zich aanmelden. New Wave heeft zich met een uitgebreide motivatie aangemeld. Op de website van Club van het Jaar is deze motivatie te lezen.

De stemrondes

Iedereen kan nu op New Wave Almere stemmen. Om Club van het Jaar te worden zijn in ieder geval 50 stemmen nodig. Op 26 mei maakt Rabobank de gemeente- en provinciewinnaars bekend. De gemeentewinnaar is de vereniging met de meeste stemmen.
Daarna kiest een jury per provincie uit de top 5 van de gemeentewinnaars een provinciewinnaar.
Alle provinciewinnaars en de clubs die een wildcard ontvangen, moeten een presentatie geven aan de landelijke jury. Deze landelijke jury bestaat uit professionals uit de sport- en cultuurwereld.

En de winnaar is….

De vakjury beslist welke sport- en welke cultuurclub zich Club van het Jaar mag noemen. Tijdens een feestelijke Award uitreiking op 9 juni krijgen de winnaars de prijs uitgereikt.

Wat kan je eigenlijk winnen?

Naast de titel en alle media aandacht, ontvangen de landelijke winnaars een masterclass naar keuze van een expert en een professionele promovideo. New Wave gaat landelijke winnaar proberen te worden door de stemmen en dankzij de motivatie. Zijn we niet landelijk winnaar, dat kan, dan gaan we uiteraard voor gemeente- of provinciewinnaar. New Wave mag dan een jaarlang een online embleem gebruiken in de communicatie.

En nu….

Tot en met 24 mei kan er worden gestemd. Hiervoor ga je naar de stempagina. Ieder natuurlijk persoon kan 1x stemmen op een sportclub en 1x op een cultuurclub. Rabobank controleert de aanmeldingen op geldigheid (dubbele aanmeldingen, veelvuldig gebruik vandezelfde ip-adressen, nep accounts ed worden verwijderd).

Deel de actie op Sociale Media, verstuur hem via e-mail enzovoort. New Wave gaat proberen zoveel mogelijk stemmen te krijgen. Gebruik eventueel het promotiemateriaal en geef deel de directe link naar de stempagina van New Wave: https://www.clubvanhetjaar.nl/?elected@vote=990011

Promotiemateriaal