Zwemster Britt Colijn wint zilver op NK junioren

ma 20 juni, 11:23

Zwemster Britt Colijn wint zilver op NK junioren

ALMERE – Aukje Grijseels en Britt Colijn van zwemvereniging New Wave Almere deden vorig weekend mee aan de Nederlandse Junioren Kampioenschappen lange baan in het Eindhovense Pieter van den Hoogenband Zwemstadion. Dit leverde uitstekende prestaties op met onder andere een zilveren medaille en een top 10-notering voor Britt Colijn.

De zwemsters waren in totaal voor tien starts ingeschreven. Doordat Britt de series op de 100 vlinderslag overleefde en zij in de finale mocht starten, werden het uiteindelijk 11 starts. In deze finale werd zij achtste. In totaal werden door de zwemsters negen persoonlijke records gezwommen. Britt won niet alleen een zilveren medaille op de 200 meter vlinderslag maar werd in het gecombineerde slagklassement vlinderslag (100 en 200 meter) eveneens tweede.

“Het is ongelofelijk dat Aukje en Britt voor de tweede keer op rij in de top 10 van de 200 meter vlinderslag op een NK staan”, vertelt hoofdtrainer Frits Brama trots. Het seizoen is voor beide zwemsters nog niet ten einde. “Britt zwemt nog de 800 meter vrije slag op het NK lange afstand en Aukje komt nog in actie op het NK sprint en zwemt daar 50 meter schoolslag. Ik heb er alle vertrouwen in dat zij hun goede vorm tot die NK’s weten te behouden.”

De weg naar dit succes was niet vanzelfsprekend. “In januari raakte ik geblesseerd en moest ik maanden aangepast trainen, maar mede door de uitstekende begeleiding van Rayen Simson en Jarmo van Nimwegen was ik op tijd weer fit”, vertelt een dolgelukkige Britt. Ook Aukje kijkt zeer tevreden terug op het NK. “Ik ben vooral heel blij met mijn tijd op de 200 schoolslag, waarbij ik voor het eerst de 3 minuten grens doorbrak”, zegt zij vol trots.