Regio- en Nationale kampioenschappen

November stond in het teken van de Regiokampioenschappen. Twee weekenden waarop een grote groep zwemmers van New Wave zich kon meten met zwemmers uit de regio. De eerste individuele graadmeting voor de New Wavers.

1e individuele piekmoment

10 Zwemmers van New Wave kwalificeerden zich voor de kampioenschappen. De wedstrijd was het eerste individuele piekmoment van het seizoen en een serieuze test of de zwemmers op de goede weg zijn.

De zwemmers hebben het goed gedaan. Met z’n tienen haalden ze 24 medailles binnen, daarvan waren er 12 goud, 6 zilver en 6 brons.

De zwemmers hadden naast het eremetaal ook veel individuele overwinningen. In het eerste weekend zwommen ze 81 PR’s en in het 2e weekend 90. Een paar opmerkelijke verbeteringen: Justin verbeterde voor de derde keer in 4 weken zijn PR op de 200 meter vrij. Max verbeterde zijn tijd op de 1500 vrij met maar liefst 2 minuut 55.

Uitslagen Regiokampioenschappen

Alle uitslagen van het 1e en 2e weekend staan in de wedstrijdkalender. Hierin zijn de uitslagen van de New Wavers sec en een totaal overzicht te zien.

De Regiokampioenschappen geven een goed uitgangspunt voor Britt, Andy en Ivar voor de Nederlandse Junioren Jeugd Kampioenschappen. Vanaf 5 december zijn deze kampioenschappen in Eindhoven.

Klassementen NJJK

Door de gewijzigde opzet van de NJJK wordt er in verschillende klassementen gestreden.

Het grote klassement is voor de 30 zwemmers van junioren 1 en 2 die op basis van FINA punten over 10 verschillende slagen/afstanden de beste van Nederland zijn. Ivar doet hieraan mee. Tijdens de NJJK krijgen de nummers 1/10 een medaille. De uitslag is ook weer op basis van FINA punten over deze gezwommen races. De slechtste afstand vervalt, zodat 9 races geteld worden in de einduitslag.

Britt zwemt in het kleine klassement. Dit klassement voor de nummers 31 t/m 60 op de ranglijst zoals hierboven omschreven, gaat over 6 afstanden. Ook hier krijgen de nummers 1 t/m 10 een medaille.

Andy is vanwege zijn leeftijd ingedeeld bij junioren 3/4. Deze twee jaargangen hebben één klassement. Dit klassement heeft per afstand/slag een einduitslag en medailles voor de nummers 1 t/m 3.

Volg de zwemmers via livetiming

Deze 4 dagen zijn de uitslagen via livetiming te volgen op de site van de KNZB.

Impressie van de regiokampioenschappen