SwimMeet 2019

27 December gingen 11 zwemmers met begeleiders en fans richting Maastricht om deel te nemen aan de SwimMeet.

Planning aankomst 14.00 uur bij het hotel, dat op loopafstand van het zwembad is. Dat werd iets later, door files maar ook omdat aankomst en vertrek door elkaar waren gehaald.

Om de wedstrijd goed te beginnen, werd eerst Maastricht “ontdekt” waarna met z’n allen gegeten werd in een eetcafé. Na een frisse wandeling terug naar het hotel, onder aanvoering van André met de GPS, gingen de begeleiders op één oor. De zwemmers hadden extra versterking nodig en gingen nog maar even langs de Mac.

Voorrondes

Op zaterdag zat iedereen tijdig, om 06.30 uur, aan het ontbijt zodat om 7.00 uur richting het bad gelopen kon worden. Hierdoor was iedereen op tijd in het zwembad en kon er een mooi plekje op de tribune ingenomen worden met direct zicht op de start/finish. De andere dagen werd opstaan wat moeilijker. Zondag hadden Brian en Thierry veel moeite om het bed uit te komen, maandag “vergat” Frits de wekker te zetten en werd door André wakker gebeld.

Iedere dag begon de wedstrijd om 8:45 uur en stonden de zwemmers aan de start.

In de eerste twee programmanummers zette New Wave zich direct op de kaart. Drie finale plaatsen (Britt, Max en Ivar)! Andy volgde in programma 4 met nog een finale plaats. Dit ging alle dagen zo door. In totaal 30 finale plaatsen.

Iedereen heeft de voorrondes gezwommen voor wat hij/zij waard was, sommigen waren na afloop letterlijk volledig leeg.

Ivar zwom zich vanaf dag 1 in de kijker. De speaker hield hem goed in de gaten en wist bijna al zijn uitslagen.

De vermoeidheid begon alleen ook op te spelen. Hoe je van de grond een heerlijk bed/relax plek kan maken is hier te zien.

Bijkomen bij de lunch

De lunch werd alle dagen in het restaurant van het Geusseltbad gegeten. Lekkere pasta’s, hamburgers en broodjes stonden op het menu. Naast de zwemmer aten ook veel ouders en begeleiders mee, zodat het een gezellige onderbreking was.

Op maandag was al uitgecheckt in het hotel. Dankzij het mooie weer werd een wandeling gemaakt. André zoals gebruikelijk voorop met de GPS. Op de terugweg hadden Max, Ivar en Anouar toch twijfels over de juiste route en besloten zelf de route te bepalen. Ze konden wel eens gelijk gehad hebben, zij waren duidelijk voor de anderen terug. Bij Britt ging de lange tocht zich opbreken, ze moest ook nog een finale zwemmen, en werd daarom door Joey op de schouders genomen.

Voor degenen die niet meeliepen was er de mogelijkheid om elkaar goed te leren kennen. De zwemmers kennen elkaar al goed, maar ook de fans hadden nu de mogelijkheid elkaar beter te leren kennen. Deels fanatiek bij het aanmoedigen, tijdens lunch en diner of gewoon relaxed wachtend.

Finales

Alle avonden waren er 10 finale plaatsen. Onder toeziend oog van veel ouders, ook die speciaal voor de finales kwamen, werd er heel goed gezwommen. Veel tijden van de voorrondes werden verbeterd. 7x Ging het vuurwerk aan voor Ivar. Een zeer mooie prestatie. 2 Zwemmers hadden na 3 dagen meer medailles, maar op basis van het zwaarder tellen van goud, staat Ivar gedeeld 2e in het individuele medailleklassement.

Bij de laatste medaille-uitreikingen droeg Frits Vanessa voor om medailles uit te reiken. Vanessa kon daarom de laatste medaille aan Ivar uitreiken. Meestal probeert ze hier onderuit te komen, maar bij deze goede prestaties kon ze er niet onderuit.

De finales duurden lang. Zaterdag kostte dat bijna het diner. Maar na onderhandeling streek de kok een hand over het hart en mochten we later aan tafel. Het menu leek beperkt, zuurvlees sprak niet iedereen aan (wat de boer niet kent….) maar er kon gewoon vanaf de kaart gegeten worden. Iedereen heeft daarom goed gegeten, alhoewel sommigen het nagerecht misten en dus toch nog even bij de Mac naar binnen gingen.

Afscheid

Het waren drie en halve vermoeiende dag. Niet alleen voor de zwemmers maar ook voor de toeschouwers. Op een houten bankje zitten, is gelijk aan zadelpijn na 100km fietsen.

Na de afsluitende McDonalds nog een groepsfoto en daarna richting huis. Vanessa, samen met Thierry, Jhorna en Britt wilden geen afscheid nemen van Maastricht. Zij hebben het verblijf verlengd door pech met de auto. Om 24.00 uur konden zij eindelijk richting Almere.

De 3 dagen hebben uiteindelijk opgeleverd:

186 keer kwamen de zwemmers in de uitslag voor
87 persoonlijke records
60 leeftijdsrecords (NB niet per definitie ook PR, daar de records gelden vanaf de start van New Wave)
9 clubrecords alle leeftijden (hiervoor geldt ook de bovenstaande opmerking)
20 finale A plaatsen
10 finale B plaatsen
7x gouden medaille
1x bronzen medaille
plaats 9 in verenigingsklassement (A/B finale puntenklassement)
5e in medailleklassement verenigingen

Andere feitjes:

607 deelnemers
11 New Wave zwemmer
3 begeleiders/trainers
14 fans
70 pannenkoeken

En nu

Allemaal weer bijgekomen van de 3,5 dag Maastricht. Alle zaken rondom de wedstrijd goed geregeld door André. Iedereen heeft het naar zijn zin gehad en “volgend jaar weer” wordt al regelmatig uitgesproken.

Alle foto’s zijn in de foto galerij voor de zwemmers en ouders beschikbaar. Mail carolien.brama@newwavealmere.nl voor een inlognaam.

Alle informatie op de site van de SwimMeet. Alle uitslagen kan je vinden op de live-timing.