Goud voor Ivar uitgereikt door Vanessa

zv New Wave Almere laat zich zien in Maastricht

Door Redactie op Vrijdag 24 januari 2020, 13:35 uur newwaveswimmeetSport
Bron: ZV New Wave Almere

ALMERE – Tussen kerst en oud en nieuw van het afgelopen jaar was zwemvereniging New Wave Almere met een groep van 11 zwemmers actief tijdens een driedaags toernooi: de Speedo International Swimmeet Maastricht. Het eindigen binnen de top 10 van de 54 deelnemende verenigingen doet New Wave smaken naar meer.

Op de website van de Swimmeet staat waar het bij de Swimmeet om gaat: “Ieder jaar weer reizen zwemmers van topniveau uit alle windstreken af naar het mooie Maastricht met hetzelfde doel: persoonlijke records verbreken, limieten zwemmen, maar ook een gezellig samenzijn.”

Ook voor de fonkelnieuwe zwemvereniging New Wave Almere was dit het geval. “Het is een gedenkwaardige Swimmeet geworden en velen zwemmers en ouders maken alweer plannen voor de Swimmeet in 2020”, aldus André de Groot, één van de trainers. Uiteindelijk is de vereniging met een hele rits persoonlijke records, vele finaleplaatsen, een zwemmer in de top 10 van de deelnemende junioren (Andrei Turta; gemeten naar behaalde FINA-punten) en een zwemmer met maar liefst 7 gouden medailles (Ivar Kleuver) naar huis gegaan. Dit resulteerde voor New Wave in een negende plaats van de 54 (vaak veel grotere) deelnemende zwemverenigingen en volgens de medaillespiegel zelfs in een vijfde plaats.

Start instroomgroep
Volgens voorzitter Vanessa Tielens is dit een prachtig resultaat dat smaakt naar meer: “New Wave is opgericht voor de enthousiaste wedstrijdzwemmer die wil zwemmen bij een hechte zwemvereniging en zichzelf wil verbeteren en dat samen met de andere zwemmers die hetzelfde voor ogen hebben.” De trotse voorzitter, die dat op de Swimmeet zelfs kon laten zien toen ze aan onder andere Ivar een medaille mocht uitreiken, voegt toe: “De start van New Wave is succesvol verlopen en wij willen graag meer zwemmers de mogelijkheid bieden om mee te doen. Daarom zijn we naarstig op zoek naar de middelen daarvoor (waaronder meer badwater) en kunnen we zelfs melden dat we een instroomgroep gestart zijn!” Meer informatie over Zwemvereniging New Wave Almere, waaronder de nieuwe instroomgroep, is te vinden op de website alsmede de Facebookpagina en op Instagram.