Eerste editie New Wave Almere Basisschool Zwemtoernooi

POORT — Zwemvereniging New Ware Almere organiseert zaterdag 6 juni de eerste editie van het New Wave Almere Basisschool Zwemtoernooi in zwembad Almere Poort. Tijdens dit nieuwe evenement zullen basisschoolleerlingen strijden om kampioen van Almere te worden.

Met dit zwemtoernooi wil New Wave jonge kinderen op een plezierige en sportieve manier en in teamverband stimuleren om in beweging te komen en het beste uit zichzelf te halen. ’In een waterrijke omgeving als Almere is de wedstrijdzwemsport een leuke sport om kennis mee te maken“, vertelt Vanessa Tielens. voorzitter van de zwemvereniging. “Door het organiseren van een zwemtoernooi willen wij saamhorigheid en bewustzijn onder de scholen, ouders en zwemmers creëren en zo maatschappelijk bijdragen aan een gezondere jonge generatie.”

Verschillende scholen

Tijdens het Basisschool Zwemtoernooi zullen teams van verschillende scholen strijden om de hoofdprijs. Scholen kunnen teams maken van zes kinderen uit de groepen 3 tot en met 8 met minimaal een B-zwemdiploma. Elke deelnemer zwemt twee individuele afstanden en twee estafettes (waarvan één fun-estafette).

Het zwemmen van deze races kan punten opleveren voor het team. Vervolgens krijgen de drie beste teams een beker mee en zal voor het allersnelste team ook nog een hoofdprijs beschikbaar zijn.

Zwemtraining

“Om extra voorbereid aan de start te komen tijdens het zwemtoernooi, bieden wij de deelnemers ook de mogelijkheid om mee te doen met een zwemtraining. Tijdens deze training wordt aandacht besteed aan de start, de keerpunten en de zwemtechniek.

Zo kunnen de kinderen nog beter kennis maken met de wedstrijdzwemsport”, aldus Tielens. Scholen kunnen zich tot en met vrijdag 24 april inschrijven.

Meer informatie is te vinden op de website van New Wave.