Home is Where The Pool is

Zwemvereniging New Wave is een nieuwe club in Almere, speciaal voor jonge wedstrijdzwemmers. De club is klein, maar ontzettend actief. En gezellig!

Voor en door leden

Een vereniging bestaat altijd bij de gratie van zijn leden. En dat zijn nogal wat enthousiastelingen bij New Wave. Voorzitter Vanessa Tielens: ‘Er zwemmen twintig jongeren in de leeftijd zes tot en met twintig jaar bij ons. Hun ouders leiden de wedstrijden, trainen de zwemmers, rijden hen… Geweldig! Iedereen doet wat.’

Water gezocht

Vorig jaar is New Wave uit waternood ontstaan. Elk zwembad is na school- en werktijd natuurlijk maar beperkt beschikbaar en de serieuze wedstrijdzwemmers van Almere hadden te weinig tijd om te trainen. Tielens: ‘Toen zijn we zelf op zoek gegaan naar water. We trainen nu deels in Almere Poort, deels in Laren en zouden heel blij zijn met nog meer zwembaduren.’

Olympische ambities

Extra uren zijn hard nodig om de olympische ambities van de jonge Almeerders te halen. Tielens: ‘Op dit moment trainen we wekelijks zeven uur in het water en één uur op het land, waarin we onder andere yoga doen. Een aantal van onze kinderen hebben inmiddels mooie plekken op het Nederlands Junioren Jeugd Kampioenschap gehaald.’

Toch onderstreept Tielens dat het bij New Wave naast het winnen, ook om de gezelligheid gaat: ‘We zien elkaar heel vaak en dragen onze club echt samen. Dat geeft een gevoel van saamhorigheid. Zwemmen is een individuele sport, maar als team ben je samen uit, samen thuis.’