Junioren-Jeugd wedstrijd Corona proof

Eindelijk; wat klonk het mooi. Om 15:08 uur, twee minuten eerder dan gepland ging het eerste startsignaal. Wat hadden we hier allemaal naar uitgekeken. Ik zag toch hier en daar wat gespannen gezichten. Niet alleen bij de zwemmers waren gespannen, maar ook verschillende ouders moesten leek het hun nervositeit onderdrukken.

En hoe was dat bij de trainers? Adri was al een week aan het stuiteren en liep te roepen dat hij er zo een zin in had. Jhorna zat, vermoed ik, tijdens de wedstrijd noodgedwongen vanwege de Coronaregels nagelbijtend thuis.

En ik? Ik had de hele zondagochtend buikpijn en zat voortdurend te piekeren of de juiste keuzes qua trainingsopbouw zijn gemaakt en of dat het jaarplan anders had gemoeten. Direct na de eerste start (van Daan) verdwenen de buikpijn en de zorgen.

Wat valt er over de eerste wedstrijd te zeggen? Ik heb van tevoren aangegeven dat deze wedstrijd als een extra training moest worden benaderd. Dit is goed opgepakt.

Wij waren met 19 zwemmers en in totaal is er 65 keer gestart. Deze 65 starts leverden 42 PR’s op en één onnodige diskwalificatie. Deze eerste wedstrijd in een half jaar leverde dus bijna 65% aan PR’s op. Hiermee kunnen wij tevreden zijn en op het jaarplan hoeft op dit moment geen drastische verandering plaats te vinden.

Ondanks de PR’s was het ook wel duidelijk dat voor een paar zwemmers nog flink wat werk aan de winkel is.

Hoe dan ook zie ik de komende competitiewedstrijd met vertrouwen tegemoet.

Frits

De uitslagen van de wedstrijd staan de in wedstrijdkalender. Ook het bestand met de leeftijds- en clubrecords is bijgewerkt. Deze zijn op de pagina records te bekijken. In totaal zijn er 49 leeftijdsrecords gezwommen en 8 clubrecords. Het aantal leeftijdsrecords is iets vertekenend omdat verschillende leeftijden/afstanden vorig seizoen nog niet gevuld waren.