New Wave goed van start in competitie

Op zondag 3 oktober ging in Almere de eerste NZC van start. Na een lange stilte, is de competitie weer van start gegaan. New Wave zwemt in de B klasse regio MidWest. New Wave zwom de wedstrijd samen met zwemvereniging de Ham en Triton in het zwembad Almere Poort.

De vrijwilligers zorgde met hun hulp voor een goed verlopen wedstrijd. En dankzij de versoepeling van de Corona maatregelen was het mogelijk voor de ouders om de wedstrijd te volgen. Zeker voor de ouders van de jongste zwemmers was dit een mooie ervaring.

Daan, Senna, Timo en onze gastzwemmer Ivar begonnen met een goede 4×50 wisselslag estafette. Ivar heeft nog een startbewijs en bood aan om de competitie mee te zwemmen. Op deze goede wisselslag estafette, kwam een goed vervolg door de andere zwemmers. Veel PR’s sneuvelden.

Tot slot waren er 4 spectaculaire estafettes. Vol overgave moedigde de hele club de estafettezwemmers aan.

Al met al was dit een goede start van de zwemcompetitie. In november staat het tweede deel op het programma.

Een paar dagen later was overall stand bekend. De KNZB houdt dit op de KNZBsite bij. Door een technische storing gebeurt dit nu nog in een handmatig overzicht. Ondanks minder zwemmers bij New Wave dan in het verleden en daardoor het ontbreken van bezetting op alle categorieƫn is New Wave op een 1e plaats in de regio MidWest geƫindigd. Het zal moeilijk worden dit vast te houden.

Op de pagina Nationale zwemcompetitie meer informatie over de NZC.