Evy Saarloos (9) zwemt naar brons

ma 13 feb, 08:51 Sport

ALMERE – Evy Saarloos, de 9-jarige zwemster van zwemvereniging New Wave Almere, heeft afgelopen weekend uitstekende prestaties geleverd tijdens de Speedo Jaargangfinales korte baan in Leiden. In totaal heeft Evy dit weekend vijf keer mogen starten, maar haar bronzen medaille op de 50 meter vrije slag springt eruit.

De Speedo Jaargangfinales zijn wedstrijden voor zwemmers tussen de 8 en 12 jaar (minioren), waarbij de achttien beste zwemmers van iedere leeftijdscategorie per programmanummer aan de start komen. Evy stond dus op vijf nummers in de Top 18 van haar leeftijd, maar vooral de 50 meter vlinderslag was bijzonder spannend voor haar. Zij stond namelijk al twee weken op nummer 1 in de ranking voor haar leeftijd op dit nummer. Helaas haalde zij haar niveau van twee weken geleden niet helemaal en eindigde zij als vijfde.

Mooie tijd

Wel heeft Evy tijdens de Speedo Jaargangfinales op de 50 meter vrije slag het brons binnengesleept en een hele mooie tijd gezwommen. Ook op de andere afstanden presteerde ze uitstekend. Van de vijf races zwom zij drie persoonlijke records en stond zij vier keer in de Top 10.
“Het is ongelofelijk dat Evy zo jong al zulk goede prestaties levert, maar ik ben vooral onder de indruk van haar vlinderslagtechniek”, zegt hoofdtrainer Frits Brama trots. “Haar trainers, Joey en André de Groot, verdienen hiervoor een groot compliment evenals Adri Grijseels de schrijver van de trainingen voor Evy. De prestaties van Evy tonen aan dat ze sterk is en de uitdagingen aangaat.