Zwemster Britt Colijn uitstekend op NK Zwemmen

ma 12 jun. 2023, 10:43

ALMERE – Zwemster Britt Colijn (15) van New Wave uit Almere heeft afgelopen weekend uitstekend gepresteerd tijdens de NK Langebaan in Amersfoort. Ze haalde een Top 5-notering en een finaleplaats.

De 15-jarige Almeerse zwemster kwam met vijf starts in actie op vier verschillende afstanden. Op de eerste dag zwom Britt twee afstanden, waarbij ze bij de 100 meter rugslag een nieuw persoonlijk record en een mooie 11e plek wist te behalen.

Zondag haalde ze op de 200 vlinderslag een 5e plek bij de jeugd en wist ze zich te plaatsen voor de all-in B-finale. Britt won deze B-finale. Door dit uitstekende resultaat werd zij 9e van Nederland. Het NK werd afgesloten met de 100 meter vlinderslag. Britt zwom een goede race waarbij met name haar bloktijd van 0.67 seconde opviel.

Tevreden

Britt kijkt tevreden terug op het afgelopen weekend. “De weg naar dit NK verliep wederom door diverse tegenslagen niet soepel. Ik moest best even een aantal drempels over om weer vertrouwen in mezelf te krijgen en weer sterk aan de start te staan. Ik ben blij dat dit gelukt is door de goede begeleiding van mijn coach Frits Brama”.
Ook spreekt Britt haar dankbaarheid uit naar de andere begeleiders om haar heen: Rayen Simson, Jarmo van Nimwegen en Henna van HSL Yeung.

NK Sprint

Het seizoen is voor Britt nog niet ten einde. Britt komt dit seizoen nog in actie op 24 en 25 juni op de Nederlandse Kampioenschappen Sprint in Rotterdam.